Proaspăt.Local.Echitabil
duminică, 31 ianuarie 2021
-joi, 1 ianuarie 1970
duminică, 31 ianuarie 2021
-joi, 1 ianuarie 1970
Proiectul de față este realizat de Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitarăîn colaborare cu foodhub-ul Roadesi Merindecu sprijinulfinanciar al Fundației pentru Dezvoltarea Agriculturii și Fondation Carrefour France și își propune să faciliteze relația dintre producătorii locali de legume și consumatori, dar și să coreleze nevoile celor două părți. Vor fi vizați 15-20 legumicultori (în faza 1) din județul Iași care doresc să exploreze metodele de agricultură durabilă și gestionarea afacerilor agricole.Proiectul cuprinde două părți esențiale: programul de pregătire agricolă (asiguratăde personalul CMSC)șisegmentul de distribuție a legumelor realizată de întreprinderea sociala Roade si Merinde a CMSC).
În perioada de implementare (februarie -iulie 2021) se vor oferi o gamă largă de oportunități de formare pentru fermieri, cu experiență diversă și aspirații personale/ profesionale diferite. Programul Proaspăt.Local. Echitabil va fi axat pe productia și vanzarea de legume și verdeturi proaspete,care va permite participanților să producă în primul rând pentru piața comercială.
Locul de desfasurare
Comunitățile din orașul Iași, în apropierea regiunii Prutului, în jurul municipiului Iasi cu potențial de legumicultură (comunele Probota, Prisacani, Tutora, Golaiești, Holboca, Tomesti) sau comune cu potențial legumicol care nu depășesc 75 km ca o rază de comercializare de la exploatație de origine a produsului pentru a păstra principiul „Pieței locale” (poate fi și în judetele limitrofe Iasiului -Vaslui, Botosani) .
Roade si Merinde a intrat în activitatea de distribuție a produselor alimentare în 2017, când a înființat magazinul online www.roadesimerinde.ro Crearea Programului Proaspăt. Local. Echitabil este o creștere naturală a solicitarii de a răspunde nevoilor crescânde de marketing ale fermierilor Roade și Merinde orientati comercial și cu volume mari de legume și verdeturi, mulți dintre ei căutând alte puncte de vânzare dincolo de vânzările directe către consumatori în piața locală.
Pentru detalii:
Rozica Tita, facilitator comunitar, email rozicatita60@gmail.com
Laura Albu, coordonatoare proiect, email lalbu@cmsc.ro
Andreea Fedor – asistentă proiect, email andreea.fedor@yahoo.com
Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fundației pentru Dezvoltarea Agriculturii și Fondation Carrefour France, sub denumirea “Dezvoltare structură asociativă pentru fermieri din zona Nord-Est, Etapa 1: Identificare/agregare grup fermieri și planificare”.
Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale. Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.
RedirecționeazăInformaţii utile
Date contact
Pagina FacebookEmail: lalbu@cmsc.ro
Telefon verde: 0800.070.017
Telefon urgență: +40787.878.806
Strada Constantin Langa nr. 103X, sat Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași, România, 707305Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibilă NON STOP în limba română, rusă, ucraineană și engleză.
Creat de Koddezign