Proiectele si serviciile Centrului de Mediere si Securitate Comunitara sunt construite pe dezvoltarea si promovarea de politici publice si modele de dezvoltare comunitara, de cooperare si dezvoltare de bune practici, precum si campanii sau initiative legislative care sa contribuie la o viata mai sigura pentru comunitatile noastre, in familie si in societate.
Suportul victimelor violentei prin abordarea discriminarii multiple
Bugetarea pe baza de gen in politicile publice
Call Center Hellena
CoopNet 3.0 -Creștem capacitatea cooperativelor micilor fermieri
Te ascultam, te credem, te sprijinim
Vocile noastre sunt ascultate și ocrotite!
Emotional Treasure Box -What Happened to the Heart
AURORA Voices
VERA – Schimbare pozitivă prin acţiuni integrate în vremuri dificile!
Food Hub CMSC -Roade si Merinde
Îmbunătățirea justiției în contactul cu copiii (IJCC)
Food-hub-urile ca modele inovative în sprijinul fermierilor din GAL Stejarii Argintii
DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN GAL BAZINUL DORNELOR PRIN ACTIUNI DE INFORMARE
AURORA START
CoopNet 2.0: Învățăm și creștem împreună
Sprijin pentru dezvoltarea cooperativei producatorilor din GAL Stefan cel Mare
Mai aproape de schemele de calitate in teritoriul Gal Bazinul Dornelor
Proaspăt.Local.Echitabil
RuralNet
GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen
FEMINISM GLORIA- strategic approach of gender equality
FEMINISM GLORIA -abordarea strategică a egalităţii de gen
Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale. Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.
RedirecționeazăInformaţii utile
Date contact
Pagina FacebookEmail: lalbu@cmsc.ro
Telefon verde: 0800.070.017
Telefon urgență: +40787.878.806
Strada Constantin Langa nr. 103X, sat Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași, România, 707305Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibilă NON STOP în limba română, rusă, ucraineană și engleză.
Creat de Koddezign