VERA – Schimbare pozitivă prin acţiuni integrate în vremuri dificile!

joi, 30 iunie 2022

-

luni, 29 aprilie 2024

Proiectul “VERA – Schimbare pozitivă prin acţiuni integrate în vremuri dificile!” este derulat în temeiul contractului de finanțare nr. 1/55971/2022/18.07.2022, încheiat între PP – Lider de parteneriat și Operatorul de Program – Ministerul Justiției (OP – MJ) pentru proiectul în cauză, finanțat prin Programul „Justiție”, în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021 (MFN).

Proiectul este implementat în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și în consorțiul format din organizațiile: CFCECAS, Sensiblu, Necuvinte și Centrul de Mediere si Securitate Comunitara (CMSC).

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți și adapta capacitatea de răspuns a autorităților publice centrale și locale pentru a oferi un sprijin mai bun și adecvat victimelor violenței domestice și violenței de gen, în contextul pandemiei de COVID-19.

Obiective specifice: OS1: Capacitate de răspuns îmbunătățită a mecanismelor interinstituționale pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică la nivelul comunităților (echipe mobile – EM) În cadrul acestei componente vor fi avute în vedere următoarele activități: 1. Organizarea sesiunilor de instruire pentru coordonatorii și membrii echipelor mobile 2. Elaborarea unui Toolkit privind intervenția de urgență în situații de violență domestică, necesar activității echipei mobile OS2: Capacitate instituțională îmbunătățită prin instruirea specialiştilor din compartimentele de violență domestică (CVD) de la nivelul DGASPC-urilor și creşterea capacității acestora de a facilita accesul la justiție al victimelor violenței domestice și violenței de gen și a copiilor afectați de aceasta. În cadrul acestei componente au fost avute în vedere următoarele activități: 1. Organizarea sesiunilor de instruire pentru specialiștii din cadrul compartimentelor de violență domestică/cu atribuții în domeniul violenței domestice 2. Elaborarea unui Ghid de lucru pentru specialiștii din cadrul compartimentelor de violență domestică

Redirecționează 3.5% din impozitul pe profit pentru a continua proiectele pe combaterea violenței împotriva femeilor!

Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) - singurul ONG din Iași licențiat în servicii pentru victime ale violenței domestice – asistă anual aproximativ 150 persoane adulte și copii ce se confruntă cu situații abuzive. Acestea beneficiază de consiliere juridică și reprezentare în instanță, de programe de terapie individuală/de grup pentru a depăși traumele generate de violență, programe educaționale pentru copiii martori/victime ai/ale violenței domestice, asistență și suport material în situații de criză, precum și decontarea unor costuri cum ar fi cele necesare pentru eliberarea certificatelor medico-legale. Cazurile ajung în atenția fundației prin: adresarea directă a persoanei care are nevoie de sprijin, semnalarea de către colaboratorii cu care s-au dezvoltat parteneriate (Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alte ONG-uri, autorități locale, secții de poliție, unități de învățământ etc.) sau prin intermediul Serviciului Helpline înființat de către CMSC, telefon verde gratuit 0800.070.017 dedicat victimelor violenței domestice. Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit fiind finanțate, pentru o perioadă determinată, din fonduri norvegiene. Pentru a asigura o continuitate în furnizarea acestor programe, avem nevoie de contribuția dumneavoastră.

Redirecționează

Informaţii utile

Dacă dumneavoastră, sau unei persoane cunoscute, vă este teamă de o persoană apropiată, dacă vă simțiți în nesiguranță sau amenințată: * ne puteți suna gratuit la Tel. Verde: 0800.070.017 (accesibil doar în România); * puteți apela la Telefonul de urgență: +40787.878.806, tarif normal pe telefon (apel vocal) și gratuit online pentru mesaje scrise sau vocale pe Telegram, WhatsApp și pentru mesaje scrise de tip SMS. * puteți trimite un mesaj scris pe platforma www.helenahelpline.com Helena Helpline este accesibilă NON STOP în limba română, rusă, ucraineană și engleză.

Creat de Koddezign