12-16 iunie 2021 - Sesiuni de instruire pentru voluntarii din proiectul Gloria -Asistenta integrata a victimelor violentei domestice si de gen
La sesiunile de instruire vor putea participa acele persoane care s-au înscris în proiect și îndeplinesc criteriile de selecție.

Voluntarii vor activa în cadrul proiectului GLORIA- asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen, proiect implementat de Institutul de Medicină Legală Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară Fundatia Corona, Agentia Naționala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati şi Fundaţia Hedda, Norvegia.
Persoanele care doresc să contribuie la diminuarea fenomenului de violență împotriva femeilor și pot dedica cel puțin 2h/săptămână acestui proiect sunt invitați/e să aplice, luând în considerare aspectele descrise mai jos. Dacă alegeți să faceți parte din echipa noastră veți avea posibilitatea să vă alăturați unor inițiative menite să promoveze activ pilonii egalității de gen în societatea românească.

Profilul voluntarului GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen mizează pe o serie de repere ce vor reprezenta criterii de selecție: experiență civică relevantă, cunoașterea sau dorința de a se familiariza cu problematicile legate de violența domestică, egalitate de șanse abilități dinamice, adaptate contextului social dat.
Voluntarii vor contribui prin preluarea solicitărilor telefonice venite din partea victimelor violenței domestice, asistarea persoanelor în nevoie, colaborarea cu instituțiile vizate, colaborare cu specialiștii din cadrul echipei. Implicarea voluntarilor reprezintă o componentă esențială în derularea proiectului nostru, în primul rând pentru menținerea activă a liniei telefonice de tip help -line dedicată asistenței victimelor violenței domestice și, în al doilea rând, pentru implementarea activităților/programelor destinate prevenirii violenței domestice.

Voluntarii/ele vor deveni beneficiari/e ai/ale unor experiențe de formare și multiple oportunități corelate cu activitățile programului. De asemenea, contribuția adusă la lupta împotriva violenței domestice va fi recompensată și cuantificată printr-o adeverință de voluntariat, dar și prin diverse acțiuni destinate stimulării participării active în cadrul proiectului.

Pentru informații suplimentare sau îndrumare în accesarea acestui program ne puteți contacta la adresa de email: andreea.fedor@yahoo.com, persoană de contact Andreea Daniela Fedor.
Proiectul GLORIA-asistență integrată pentru victimele violenței domestice și degen, COD PN4010, ctr.2/25.02.2021/N,beneficiaza de un grant in valoare de 1.226.252 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene in cadrul Programului de Dezvoltare Locala. Obiectivul este facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului si violentei domestice si de gen din mediul rural dinjudetele Iasi, Vaslui, Bacau si Neamt la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violentei domestice.
Proiectuleste coordonat de Institutul de Medicină Legală Iași în parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, Fundația Corona, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Foreningen Hedda.
www.eeagrants.ro și www.frds.ro
Site web promotor si parteneri proiect: www.imliasi.ro,www.cmsc.ro, www.fundatiacorona.ro, www.anes.gov.ro;http://heddafound.no